סגנית ראשת התכנית לטיפול באמצעות אמנויות - אמנות חזותית

ד"ר דפנה מרקמן סינמנס

markmanzd@gmail.com
בתיאום מראש

דפנה מרקמן סינמנס היא אמנית ועוסקת בהוראה, בפסיכותרפיה באמצעות אמנות, ובהדרכת מטפלים באמנויות.

דפנה היא מרצה וסגנית לראש התכנית לטיפול באמצעות אמנות באוניברסיטת בר-אילן.

ב-2013  יצא לאור ספרה: כשהחסוי הופך לגלוי   – פסיכותרפיה באמצעות אמנות, הוצאת רסלינג.

בשנים האחרונות השתתפה בתערוכות קבוצתיות באוניברסיטת חיפה, בבית עמיעד ביפו, בגלריה אסול, בגלריה צדיק,  בבית אות המוצר הירושלמי בתערוכה פנים אל מול פנים, "Brushes with cancer" בבית אנדרומדה ביפו, באוהאוס חברתי, פרויקט Simple Life בספרד, פורטוגל ויפן.

הפעילות האמנותית משלבת התערבויות קהילתיות.

השילוב בין הפעילות האמנותית והטיפולית מרכזי בעשייה של דפנה.

במסגרת שהות אמן בעפולה התקיימו פעילויות טיפוליות בגלריה העירונית בעפולה בשילוב סטודנטיות לתואר שני בטיפול באמנות באוניברסיטת בר-אילן.

שהות האמן הסתיימה בתערוכת יחיד: ׳פָּנִימָה׳   המתבססת על מפגשים עם אנשי העיר שחוו הגירה.

בקיץ 2023 הובילה פרויקט עם מחוסרי דיור ששילב ציור פורטרטים של דיירי רחוב יחד עם סדנאות סטודיו פתוח לדיירים בהנחיית סטודנטיות וצוות של התוכנית לטיפול באמנות.

בסיום התקיימה בת״א תערוכה של הפורטרטים יחד עם עבודות הדיירים.

המשגה של טיפול באמצעות אמנות על בסיס פילוסופי ופסיכואנליטי.

טיפול דיאדי באמצעות אמנות.

שילוב של טיפול באמנות ואמנות קהילתית.

טיפול דיאדי באמצעות אמנות; הערכות מבוססות אמנות, התפתחות ציורי ילדים;

טיפול באמנות בילדות ובנעורים; הדרכת הורים מבוססת אמנות;

מבוא לטיפול באמצעות אמנות; טיפול באמנות בטראומה;

הדרכה מבוססת אמנות; סמינריון בהסמלה חזותית ובין סובייקטיביות.

מרקמן-סינמנס, ד. (2013). כשהחסוי הופך לגלוי—פסיכותרפיה באמצעות אמנות, תל-אביב: הוצאת רסלינג.

מאמרים

Klingman, A., Koenigsfeld & Markman, D. (1987). Art Activity with Children Following  Disaster: A Preventive -oriented Crisis Intervention Modality. The Arts in the Physicotherapy, 14 (2), 155-166

Markman-Zinemanas, D. (2011). Visual Symbolization-The Unique Additional Value of Art- Psychotherapy. Academic Journal of Creative Arts Therapies, 2, 131-139

Markman-Zinemanas, D. & Roux, P.W. (2018). Around the table: A multicultural joint art project. In: Tiempo 4All Commemorative Edition. Celebrating 20 Years of NPO Tiempo Iberoamericano, Fukuoka. p. 29-30.

מרקמן-סינמנס, ד. (2012). בין- סובייקטיביות ופסיכותרפיה באמצעות אמנות – השלכות אבחוניות וטיפוליות, בין המילים, סמינר הקיבוצים, 6. http://www.artstherapyjournal.co.il/118153/

מרקמן-סינמנס, ד. (2004). התיאוריה הקלייניאנית וטיפול באומנות חזותית. תרפיה באמצעות אמנויות, 3 (2), 45 -51.

מרקמן-סינמנס, ד. (1994). תיאור מודל של התערבות ע"י טיפול באמצעות אמנות בקבוצות הורה - ילד, ילדים  מעוכבי רישום. תרפיה באמצעות אמנויות, 1 (2), 34 - 50.

Markman Zinemanas, D. (2014), Visual Symbol Formation - Implications for Art Psychotherapy with Incest Survivors – A Case Study. ATOL, Art Therapy On Line, 5 (2) http://journals.gold.ac.uk/562/1/8.%20DMZ_Article.pdf

תאריך עדכון אחרון : 28/03/2024