אודות

למה ללמוד אמנות יהודית?

מהי אמנות יהודית? האם זו אמנות שנוצרה בידי יהודים, או שעוסקת בנושאים יהודיים? האם אמנות יהודית חייבת להיות בעלת אופי דתי? מה מקומם של חפצים עממיים ושימושיים, שלא נוצרו כלל בתור "אמנות"? השאלות העוסקות באמנות יהודית תקפות ברובן גם לאמנות בכלל, אך נוסף להן האופי המיוחד של האמנות היהודית, שפעלה בתוך מגבלות דתיות ומעמדיות. זהו תחום לימוד חדש ומרתק, המשתלב בשיח העולמי על מקומה ותפקידה של האמנות בחיים, בתרבות ובחברה.

בנוסף ללימודים מלאי עניין ולהעשרה אישית, תואר באמנות יהודית מאפשר לכם לעסוק במחקר, בהוראה, בכתיבה על התחום, בהדרכה במוזיאונים ובאוצרות. תחום נוסף שבו יש ביקוש למומחים באמנות יהודית הוא בשירות הציבורי ובייחוד במשרד החוץ, ובארגונים שונים העובדים עם קהילות יהודיות בכל העולם.

בגלל שאין עוד מחלקה כזאת
המחלקה ללימודי אמנות יהודית פועלת במסגרת החוג המשולב למדעי היהדות ומציעה לימודים לתואר ראשון, שני ושלישי במסלולים שונים. התלמידים רוכשים ידע והבנה בתחום האמנות היהודית והכללית, והכשרה מדעית לעיסוק במחקר ובהוראה, ובנוסף לומדים ציור ורישום המפנה אותם לעיסוק באמנות.

התלמידים לתואר באמנות יהודית לומדים לנתח יצירות אמנות, ומתמחים בהיסטוריה, פרשנות, הערכה וביקורת האמנות היהודית לזרמיה, תקופותיה ומגוון ביטוייה בקהילות ישראל. בין נושאי הלימוד: התנ"ך בראי האמנות, ארכיטקטורה ואמנות הפסיפס בעת העתיקה, כתבי יד מצוירים מימי הביניים, ציור ופיסול בתקופת הרנסאנס והבארוק, עיצוב הספר המודפס, עיצוב בתי כנסת ותשמישי קדושה, העיצוב בתיאטרון היהודי במזרח אירופה ואמנות מודרנית כללית, יהודית וישראלית.

בגלל הסדנאות והיצירה
אם יש לכם נטיות יצירתיות ואמנותיות, במסגרת התואר באמנות יהודית תוכלו לכלול בתוכנית הלימודים שלכם סדנאות יצירה שיאפשרו לכם להעמיק ולחוות בעצמכם את החומר הנלמד.

כי מכאן תוכלו להמשיך ללימודי תרפיה באמנות
תרפיה באמנות הופכת בשנים האחרונות לכלי טיפולי אפקטיבי ורב עוצמה למגוון רחב של בעיות ולקויות. תכנית הלימודים המגוונת והמעמיקה מספקת בסיס ללימודי תרפיה באמנות.

בגלל הסיורים, הביקורים במוזיאון והמפגשים עם אמנים
כבר בשנה הראשונה בלימודי התואר באמנות יהודית, ובמהלך כל שנות הלימודים, משתתפים התלמידים בסיורים, במפגשי אמן ובסדנאות יצירה, מבקרים בגלריות ובמוזיאונים, וחווים את היצירה האמנותית בדרך בלתי-אמצעית.